25 maj, 2018

Valentin&Byhr + Mockup = Valentin Experience

Den 11 juni startar en ny fullservicebyrå i Göteborg när välkända Valentin&Byhr och uppstickaren Mockup bildar Valentin Experience med drygt 50 anställda. Med uppropet "Earn your space" kommer den nya byrån fokusera på servicedesign och genom behovsanalys skapa kreativ och relevant kommunikation som förtjänar sin plats i kundernas vardag.

– Det här känns riktigt spännande. Vi kompletterar varandra fantastiskt bra. Både kompetensmässigt, men också personligt. Vårt nya erbjudande känns helt rätt för våra kunders framtida kommunikationsbehov och reklamens roll i samhället.

Jag är otroligt stolt över den här fusionen, säger Magnus Tengby, VD på nya Valentin Experience.

Valentin&Byhr har en lång och gedigen historia i reklam-Sverige medan Mockup startades 2010 av tidigare ANR BBDO medarbetare, bland annat Art Director Rosita Johnson som nu blir ny Design Director. Mockups VD Erik Sanderoth blir KAM samt affärsområdeschef för Customer Experience.

När vi träffade Valentin&Byhr i januari klickade det direkt! Vi har en samsyn kring kommunikationens framtid, men framför allt samma tankar om hur man skapar en byrå där både kunder och anställda trivs, säger Erik Sanderoth.

Affärsområdet Customer Experience innebär metoder och processer för kartläggning av kundgruppernas verklighet och deras kommunikativa behov. Insikterna från varje ”kundresa”, landar i värdeskapande kommunikation. Under resans gång utkristalliserar sig också vilka insatser som ska prioriteras för att ge bäst effekt, ekonomiskt och uppmärksamhetsmässigt.

Vi har tagit fram processer och strukturer för kundresan under ett par år och även arbetat med den tillsammans med några av våra kunder. Samtidigt behövde vi accelerera för att ge utvecklingen riktig fart och med Valentin&Byhr kändes det helt rätt. De är kompetenta och riktigt taggade och har en storlek och styrka som vi saknade, avslutar Erik Sanderoth.

Utöver affärsområdet Customer Experience kommer varumärket Mockup ingå som ett innovationslab för nya idéer och produkter inom Valentin Experience. Byråns kunder är bland andra Volvo, AniCura, Santa Maria, Nordhem, Göteborgs Hamn, Saab och Arla.

För mer information eller frågor kontakta