30 juni, 2019

Årets nyfikenhetsstipendier utdelade

Varje år har de anställda på Valentin Experience chansen att söka ett nyfikenhetsstipendium. När de nyfikna nu prisats ska de testa på allt från modern dans till att mäta känslor.

Årets nyfikenhetsstipendiater! Från vänster: Anna Rosenqvist, Mattias Olsen, Maria Häggman och Andrea Roempke samt Fia Holmström (ej i bild) som var på resande fot.

Valentin Experiences nyfikenhetsstipendium instiftades för ett par år sedan, för att främja de anställdas nyfikenhet och gagna byråns utveckling. De sökande kan ansöka om sådant som de vill testa, utforska, förbättra … eller sådant som de bara är nyfikna på. Tidigare har byrån bland annat skickat en copywriter till Kalifornien för att byta arbetsplats med en amerikansk kollega för en vecka och låtit en art director testa på livet som konstnär i New York.
Nyfikna människor har roligare och vet mer, så enkelt är det.” säger Magnus Tengby, vd på Valentin Experience. ”Det är ett otroligt skönt och positivt mänskligt drag och vi gör ett bättre jobb om vi är nyfikna. De anställda får ansöka om vad som helst, det behöver inte ha någon direkt koppling till ens yrkesroll.

Nu har fem av byråns anställda kammat hem årets stipendier, och det här är vad de ska göra:

Mathias Olsen: Efter att i många år fascinerats av dansföreställningar på operan ska Mathias nu testa på att dansa sig svettig med ett gäng främlingar, och gå en danskurs i modern dans.

Maria Häggman: Är nyfiken på den svenska musik- och techfestivalen Gather, och ska nu åka dit i september 2019.

Andrea Roempke: Efter att ha skrivit 138 A4-sidor skönlitterärt chiclitmanus ska Andrea nu anlita en skrivcoach eller lektör för att utveckla och komma vidare med sin roman.

Fia Holmström: Ville utforska hur det är att ”skrämma skiten ur folk och göra något annat än att ’pleasa’ varje dag” och ska nu praktisera som spöke på Liseberg.

Anna Rosenqvist: Är nyfiken på ”att mäta känslor, alltså vilka känslor som ett varumärkes kommunikation väcker i mottagarna” och ska nu, tillsammans med ett mätningsföretag, genomföra en undersökning för någon av våra befintliga kunder.

Kontakt

Vill du veta mer om vårt nyfikenhetsstipendium