28 september, 2021

Årets Nyfikenhetsstipendiater

På Valentin Experience tror vi på nyfikenhet. Just därför har vi ett nyfikenhetsstipendium som tilldelas en eller flera av våra kollegor varje år. Tanken med stipendiet är att det ska främja personens nyfikenhet att våga testa nya saker utanför yrkesrollens kompetenssfär. Vi tror att nyfikna människor helt enkelt har det lite roligare i livet. Och gör ett bättre jobb.

I år fick vi återigen bekräftat att vi består av ett gäng rejält nyfikna människor. Vi fick in massor av fina ansökningar. Det var inte helt lätt att välja ut de som skulle få årets stipendium, men när juryn väl hade enats kunde vi till slut presentera 4 bidrag som vi fastnat lite extra för.

Här är årets stipendiater och så här löd deras ansökningar:

Mattias Jacobsson – Lära sig att spela trumpet.

 ”Att spela trumpet har alltid varit en sak som jag velat lära mig, men som av anledningar aldrig blivit av. I min mening är det världens snyggaste och coolaste instrument. Det kanske inte är det mest tillgängliga instrument att lära sig som 40-åring men skam den som ger sig.”

 

Therese Bohlén Kinn – En kurs i silversmide.

”När jag elitidrottade såg jag varje detalj, varje rörelse, som en del av skapandet. Jag ville montera varje del till något sömlöst, friktionsfritt, som bara flöt fram. Något som inte gjorts förut. Bara så kunde jag bli bäst. Nu har jag hittat min nya grej. Den kostar 6.98 per gram och väger olika varje gång. ”

 

Elin Vennerbring – Snorkling vid Kosteröarna

”Hur känns det att sväva i ett undervattenslandskap? För över 30 år sedan håll jag på att drunkna vid den Italienska kusten. Vattnet blev min fiende och senare också det största hotet mot att jag måste ta av mig det hjälpmedel som utgör en enorm frihet för mig. Rädslan för vatten sitter i, fram tills nu då jag fick höra talas om snigelkott, purpurnuding och blåprickig solbadare. De små liven gör mig så nyfiken att jag kan tänka mig ta av mig hörapparaterna och vara under vattenytan en längre tid.”

 

Johan Mark – Vinkurs

"Ibland händer det att man tar en klunk vin och tänker att det var ju gott. Sen äter man lite av maten, tar en ny klunk och BAMMM! Är det nån som bytt ut vinet? Nej, det handlar om konsten att matcha vinet till maten så att det ena lyfter det andra till nåt fantastiskt. Ungefär som att rätt rubrik till en bild skapar en helt ny innebörd. Det senare kan jag, men inte vad det är som gör att vinet lirar till maten, och det är jag väldigt nyfiken på."