Göteborg Energi

Vi ger kraft åt Göteborg

Göteborg Energi behövde en snabb väg in i göteborgarnas hjärtan. Vi tog hjälp av Timo Räisänen.

Bakgrund

Göteborg Energi är ett av Göteborgs mest välkända företag. Och inte minst, ett av stadens viktigaste bolag. Ändå var det få invånare som visste vad bolaget verkligen gjorde och vilka värderingar man stod för. Valentin&Byhrs uppdrag blev att öka kännedomen och få göteborgarna att gilla sitt eget energibolag.

Vad vi gjorde

Vi valde att fokusera på Göteborg Energis lokala förankring och satte deras nya löfte: Vi ger kraft åt Göteborg. Vår ambition var att vinna göteborgarnas hjärtan och valde därför att göra något emotionellt som varken pratade om bolagets produkter, deras teknik eller något annat som krasst har med verksamheten att göra. Istället gjorde vi en en melodisk och poetisk kärleksförklaring till Göteborg, med hjälp av lokala artisten Timo Räisänen som skrev låten Aldrig långt bort. Låten och musikvideon gick i lokal tv, den syntes på reklamytor utomhus och i stadens morgontidning.

Effekt

Invånarnas positiva associationer till bolaget ökade från 8 till 17 procent. Aldrig långt bort har dessutom haft över hundratusen visningar på Youtube och tolkats av såväl Göteborgs symfoniker som blivit en vanligt spelad sång på skolavslutningar i staden.

Kontakt