Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen pratar sex på Flashback

I syfte att väcka intresse hos en målgrupp som vården i vanliga fall har svårt att nå ut till tog vi till ett udda kanalval, Flashback forum. Nu har besökare på Flashbacks sexavdelning en direkt väg in till professionell kontakt med en barnmorska på VGR.

SRHR-bussen rullar runt på vägarna i Västra Götalandsregionen i syfte är att göra frågor om sexuell och reproduktiv hälsa pratbara. I höst har bussen breddat sin arena digitalt – och nu kan du även ställa frågor som rör sexuell hälsa till SRHR-bussens anonyma chatt, VGR Chatbot. En av målsättningarna med chatten är att locka personer som normalt inte besöker vården för att prata om sin sexuella hälsa. Den mest prioriterade målgruppen i detta hänseende är män utanför storstadsregionerna.  

VGR vände sig till oss för att gemensamt ta fram en kampanj som ökar kännedomen om den nya chatten.  

“När vi funderade insåg vi att män redan chattar anonymt om sin sexuella hälsa. Under avdelningen för sex på Flashbacks finns trådar om för tidig utlösning som har fått över 700 000 visningar. Bra att den typen av frågor lyfts, men tyvärr kan klimatet på Flashback vara rätt hårt och inte så hjälpsamt.”

- Anna Kuylenstierna, Digital Marknadsföringsspecialist

“Med denna insikt i ryggen valde vi att ta fram en kampanj med placering på Flashbacks sexavdelning. VGR som avsändare i sig sticker ut på Flashback, men vi ville också väcka intresse genom att vara visuellt mer tilltalande i en djungel av annonser för heta linjer, dildos, och ”Sveriges hetaste tjejer”

- Nicole Gray, Art Director

Det kanske är otippat för en offentlig aktör som VGR att annonsera på Flashback. Men det ger vården en närvaro i ett nytt sammanhangoch ger Flashbackanvändarna en väg att prata om den här typen av frågor med någon som är professionell. Äså länge är det för tidigt att utvärdera effekten av kampanjen, men med 4% av budget spenderad har redan över 200 personer hittat in i chatten från Flashback, med en CPC på ca 3 kr, så jag känner mig jättenöjd!” 

- Anna Kuylenstierna, digital marknadsföringsspecialist 

 

Kampanjen har blivit utvald till veckans kampanj av branschtidningen Resumé.

Läs artikeln genom att klicka här.

 

Kontakt

Sylvide Laag

Projektledare

+46 761 30 67 80
sylvide.laag@valentin.se