Västra Götalandsregionen

Så hjälpte vi Sveriges största arbetsgivare att bli större

När pandemin svepte in som ett tungt täcke och förlamade stora delar av vårt samhälle, möttes VGR av en helt ny vardag på många sätt. Behovet av att säkra kompetens för dagens och framtidens behov blev än mer betydande samtidigt som rekryteringsutmaningarna blev desto större. Vår uppgift var inte bara att skapa kännedom om VGR som arbetsgivare, utan också stärka varumärket, bredda bilden av organisationen – och i slutändan – attrahera ny kompetens.

Bakgrund

Trots att VGR är Sveriges största arbetsgivare har få kännedom om vilka man faktiskt är. Inte så konstigt kanske, med tanke på att mängden verksamheter under VGR:s paraply är långt fler än vad vi kan föreställa oss; verksamheter vars uppdrag sträcker sig från att rädda liv till att ställa om till ett klimatsmart samhälle. Och just omställning blev ett ledord i den här kampanjen.

Att stämpla offentliga verksamheter med fördomar så som trögrörlighet och få utvecklingsmöjligheter känner de flesta igen sig i. Men 56 000 medarbetare kan inte ha fel. Gemensamt har de en känsla av att arbeta med något meningsfullt – att det de gör faktiskt gör skillnad. Det tog vi fasta på.

Det krävs en omställning för att möta framtiden. Tillsammans är VGR ett lag, redo att göra skillnad.

Koncept

Med "Är du redo? Möt framtiden med oss" balanserar vi mellan nutid och framtid och liv och död. Lagets omisskännliga betydelse för att få hela maskineriet att fungera sätter kampanjens id. För även om VGR består av större andelen sjukvård, så vore sjukvården ingenting utan alla runt omkring. "Är du redo?" lyfter fram fler stjärnor och riktar sig till potentiella medarbetare som är redo att möta dagens och morgondagens utmaningar i regionen.

Kampanj

Historiskt sett har en stor del av VGR:s strategi varit att attrahera ny kompetens via högskolemässor. 2020 blev omställningen ett faktum. Vi skapade en digital strategi som lät oss möta potentiella medarbetare där de befinner sig – i sociala kanaler – och samtidigt växla upp det emotionella reglaget för att påverka bilden av VGR som arbetsgivare i positiv riktning.

Kontakt

Sylvide Laag

Projektledare

+46 761 30 67 80
sylvide.laag@valentin.se