Västra Götalandsregionens Naturbruksskolor

I en tid av val, lyssna på magen.

Hur når man ut till marknadens svåraste, mest upptagna och kräsna målgrupp: blivande gymnasieungdomar? Dessutom i en tid när alla pockar på deras uppmärksamhet, hjärnan deras är upptagen med plus- och minuslistor och deras föräldrar tenderar att tycka lite för mycket.

Bakgrund

Västra Götalandsregionen bedriver fyra naturbruksskolor med olika inriktningar. Alla brottas de med ett gäng fördomar; såsom att man inte skulle få högskolebehörighet och att naturprogrammet är för skoltrötta och bönder. Vår uppgift var att skapa kommunikation som skulle sticka ut i bruset, höja statusen på utbildningen och slutligen konvertera till fler sökande.

Insikt

Reklam nej tack! Låt mitt space vara.
Generation Z är reklamnegativa och i sociala medier uppfattas reklam
ofta som ointressant och irriterande. Vi måste tala på deras villkor med
deras intressen.

Ungdomar matas med val idag.
Och inför gymnasievalet, mer än någonsin.
Som om valet inte vore nog i sig fylls det med krav, måsten och borden.
Valet känns lätt övermäktigt och allvarsamt. Nästan ödesdigert, som om
hela framtiden står på spel.

Ditt intresse tar dig längre.
Mår du bra och har kul på vägen, kommer du att prestera bättre. Därför ska vi framkalla modet som krävs för att gå sin egen väg och lyssna på magkänslan. Helst med ett budskap och en känsla så stark att inte ens föräldrarna kan backa.

Koncept

Med ”Välj dig själv, välj drömmen” skapade vi en emotionellt stark kampanj som vädjar till magkänslan. Den där känslan som är så lätt att glömma bort när ett val känns alltför stort och livsavgörande. Ett val som egentligen bara borde handla om att må bra.

Kampanj

Tillsammans med regissören och fotografen Faramarz Gosheh skapade vi en 60s lång film som börjar i nostalgi och landar i eufori. För att bearbeta målgruppen över tid, på deras villkor och i deras plattformar, skapade vi dessutom alltifrån korta sociala medier-anpassade filmer och engagerande stories till konverterande innehåll.

Med resultatet i hand kan vi stolt säga att ansökningarna till de olika skolorna ökade mellan 25-50%. Detta i jämförelse med 1-2% tidigare år. Det kallar i alla fall vi för en lyckad kampanj!

Kontakt

Sylvide Laag

Projektledare

+46 761 30 67 80
sylvide.laag@valentin.se