Göteborgs Stadsmuseum

Bingolotto, gröna kaniner, miljonprogram eller en halv special?

Den 4 juni 2021 fyllde Göteborg 400 år. Det ville Göteborgs stadsmuseum fira lite extra genom att ge staden och alla göteborgare en historisk födelsedagspresent - en helt ny, permanent utställning om stadens historia under 1900-talet och fram till vår tid.

Utställningens titel är Grejen med Göteborg, älskade och hatade göteborgsföremål. Med utgångspunkt i några av Göteborgs mest ikoniska föremål och byggnader, i sällskap av en kör av röster ur historien, undersöker man frågan: vad är egentligen grejen med Göteborg? Utställningen är den sista pusselbiten i Göteborgs stadsmuseums stora utställningssatsning kring stadens 400-åriga historia. 

Vi fick uppdraget att ta fram ett kommunikativt koncept som skulle marknadsföra utställningen och dess föremål. Konceptet skulle präglas av humor och ge nya, överraskande perspektiv på välkända göteborgsgrejer. Och hur kan man göra det när det finns så mycket härliga prylar och historier att utgå ifrån?  

Vi valde att väva samman en mängd olika historiska bilder till ett collage med olika perspektiv och djup. Både som stillbild och rörligt. 

Så är du nyfiken på vad grejen med Göteborg är, ta dig till Göteborgs stadsmuseum fysiskt eller klicka in dig på deras webbplats här.

Kontakt

Lucia Palenska

Projektledare

+46 725 00 72 22
lucia.palenska@valentin.se