Skanska

Avslappningsspel för en hälsosammare arbetsplats

Valentin&Byhr fick uppdraget att illustrera Skanskas filosofi: ju bättre du mår desto bättre presterar du. Vi skapade spelet Grow, som mäter din hjärnaktivitet.

Bakgrund

Skanska är ett av världens ledande byggföretag och deras filosofi är enkel: ju bättre du mår desto bättre presterar du på arbetet. För att människor ska kunna vara friska och undvika stress på sina arbetsplatser har Skanska utvecklat gröna kontor. Valentin&Byhr fick uppdraget att fånga och skildra deras filosofi.

Vad vi gjorde

Vi skapade Grow, ett spel som mäter hjärnaktivitet. Vi utvecklade spelet inhouse på byrån och det går kort och gott ut på att få ett grönt träd att växa. Så här fungerar det: med hjälp av sensorer på ett headset mäts din koncentration och ditt fokus. Ju mer avslappnad du är desto grönare och större blir trädet som finns på iPad-skärmen som du har framför dig och som är kopplad till headsetet. Om ditt inre lugn skenar och om koncentrationen dalar, då vissnar trädet. Vi lanserade spelet på en invigningsfest för en av Skanskas gröna kontorsbyggnader.

Grow spelades för första gången på Skanskas invigningsfest för Tennet-byggnaden i Göteborg.

Hur vi gjorde det

Vi använde oss av NeuroSky Mindwave Mobile biosensor för att mäta hjärnans elektriska aktivitet. Och för att utveckla spelet använde vi oss av Objective-C och Sprite Kit.

Kontakt

Sylvide Laag

Projektledare

+46 761 30 67 80
sylvide.laag@valentin.se