Göteborgs Hamn

Är du ingenjör nog?

Göteborgs Hamn växte och behövde locka till sig skickliga ingenjörer. Vi ställde frågan: är du ingenjör nog?

Bakgrund

Göteborgs Hamn kom till oss och berättade att det finns planer på att hamnen ska dubbla sin kapacitet de kommande åren och att de hade ett stort behov av skickliga ingenjörer, till allt från infrastrukturprojekt till underhåll av hamnens faciliteter. De behövde en rekryteringskampanj, som påvisade att hamnen kunde erbjuda ett intressant jobb för en skicklig ingenjör.

Vad vi gjorde

Ingenjörer inom infrastruktur gillar att utveckla, skapa och bygga stora projekt. De gillar utmaningar och att dela dem med andra. Det var insikten som vi byggde kampanjen på och vi bestämde oss för att utmana målgruppen. Hade de vad som krävdes för att jobba som ingenjör i hamnen?

För att hitta rätt utmaning vände vi oss till ingenjörer som redan jobbade i hamnen. Under parollen Är du ingenjör nog? Ställde vi sen frågor i sociala medier och använde banners för att locka in till det stora testet på Göteborgs Hamns webb. När ingenjörerna svarat på frågorna skickades de direkt till ”Arbeta på hamnen” där lediga tjänster listades.

Kontakt

Hör av er om ni vill veta mer

Emma Sahlén

Projektledare

+46 734 47 75 75
emma.sahlen@valentin.se